Avigilon pune la dispoziția utilizatorilor o modalitate mai ușoară și mai eficientă de a monitoriza locațiile aflate la distanță

Avigilon pune la dispoziția utilizatorilor o modalitate mai ușoară și mai eficientă de a monitoriza locațiile aflate la distanță

Supravegherea video este esențială pentru securitate, iar monitorizarea activă a acestei supravegheri este necesară pentru gestionarea riscurilor. Avigilon a întrebat diverși profesioniști care este modul în care organizațiile lor utilizează aceste tehnologii.

Concluzia? Marea majoritate a companiilor sub-utilizează supravegherea și monitorizarea video. 58% din respondenți spun că mai puțin de jumătate din activele lor valoroase sunt acoperite de supravegherea video, în timp ce doar 4% din organizațiile din studiul mai jos menționat au o acoperire completă a activelor, în ce privește supravegherea video.

 

Cu sistemul Avigilon de implementare a inteligenței sporite la nivelul camerelor video, se poate înregistra local, vizualiza centralizat, și gestiona de la distanță

După cum notează și Forbes Insight într-un studiu recent („Executive Briefing: Underutilizing Security”, Forbes Insights, iulie 2015, în asociere cu Avigilon), multe organizații nu utilizează în mod eficient supravegherea video. Reluăm faptul că majoritatea respondenților (58%), au declarat că mai puțin de jumătate din activele lor valoroase sunt acoperite de supravegherea video; în mod neașteptat, tocmai companiile ce dispun de active distribuite pe scară largă, ca de exemplu centrale electrice izolate sau turnuri de relee, se confruntă cu provocări deosebite în ce privește supravegherea video a unei mari părți din activelor lor.

Potrivit aceluiași studiu, dintre respondenții care utilizează supravegherea video, majoritatea (66%), au declarat că pentru locațiile sau instalațiile în care utilizează supravegherea video, mai puțin de jumătate sunt monitorizate în mod activ de către personalul de securitate. Principalul element care împiedică o monitorizare mai extinsă este rentabilitatea (conform unui procent de 52% dintre cei chestionați).

Progresele recente în domeniul tehnologiilor video digitale fac posibilă rezolvarea impedimentelor legate de eficacitatea și costul monitorizării active, precum si a problemelor privind lățimea de bandă in ce privește locațiile izolate. Implementarea inteligenței sporite la nivelul camerelor video și al dispozitivelor  – la marginea rețelei – poate asigura accesul necesar la datele video, în timp util.

 

Avigilon s-a gândit la un mod de rezolvare eficientă a dificultăților caracteristice locațiilor izolate

Supravegherea video poate fi o modalitate foarte eficientă de a asigura și gestiona activele dispersate/aflate la distanță/izolate. Oferind o modalitate de-a „arunca un ochi” la ceea ce se petrece în aceste locații, tehnologia remote permite personalului de la centru să răspundă rapid și adecvat amenințărilor de securitate și chiar problemelor operaționale. Simpla plasare a unor camerelor video active nu este suficientă, deoarece difuzarea întregului conținut video către o locație centrală reprezintă, în cel mai bun caz, o irosire a resurselor, aceasta pe lângă cazul în care transmiterea nu este posibilă deloc.

Transmiterea de conținut video în timp real la mare distanță poate fi problematică și costisitoare. Dincolo de problema evidentă a limitelor de lățime de bandă, creșterile intermitente ale latenței sau căderile de debit conduc rapid la pierderi de date. Menținerea înregistrărilor cât de aproape este economic viabil, în raport cu locația camerelor video, reduce drastic posibilitatea de a pierde datele. Atunci când ea este cuplată cu inteligență sporită la marginea rețelei, materializată în camere video cu capacități de analiză incorporată, această abordare oferă oportunități de reducere semnificativă a cantității de date care trebuie trimise într-o locație, de la bun început.

Programele de analiză video acționează pe fluxul video, pentru a determina ce se întâmplă la fața locului. Utilitatea tipică constă în a alerta personalul de securitate despre evenimente care ar putea necesita intervenții, reducând astfel necesitatea monitorizării umane constante a tuturor camerelor. Capacitățile incorporate de analiză video acționează în mod inteligent și pentru a reduce necesitățile de lățime de bandă și de stocare. Derularea unor astfel de operațiuni (de analiză video) pe, sau în apropierea camerei, permite analiza și etichetarea imaginilor cu meta date, ele fiind apoi redirecționate către centrul de înregistrare video local, care decide în mod inteligent dacă e cazul să înregistreze imaginile sau nu, pe baza evenimentelor live. Se reduce astfel considerabil cantitatea de date înregistrate, precum și necesitățile de stocare și lățimea de bandă, care sunt minimizate, însă fără pierderi de date critice.

În plus, atunci când o persoană autorizată să investigheze de la distanță trebuie să caute videoclipul, meta datele pot fi căutate, obținute și prezentate rapid utilizatorului, astfel încât numai materialul video de interes va fi preluat și transmis la mare distanță.

Camerele de rezoluție ultra high (UHD) oferă o acoperire excelentă a zonelor mari, reducând numărul total al camerelor, dar în același timp redând suficiente detalii pentru identificare. Aceste camere cu rezoluție ultra high (UHD) vin însă și cu provocări crescute în ce privește gestionarea lățimii de bandă și a stocării, în special pentru locații izolate ce dispun de resurse limitate de tehnologie informațională (IT).

 

Utilizatorii pot gestiona cu ușurință un număr mare de dispozitive la distanță

Pentru a permite funcționarea sigură și continuă a întregului sistem, fiecare dispozitiv trebuie să primească actualizări regulate tip firmware. Cu sute sau chiar mii de dispozitive în rețea, gestionarea actualizărilor fiecărui dispozitiv individual poate deveni ușor o adevărată problemă. Fiecare actualizare a software-ului de înregistrare video este proiectată pentru a actualiza camerele atașate la un anume centru de înregistrare video, prin includerea celor mai recente actualizări firmware pentru fiecare model de dispozitiv Avigilon, la fiecare actualizare de server. Administratorii de sistem pot implementa și gestiona de la distanță aceste actualizări dintr-o singură locație centrală, precum și actualizări automate în cascadă pentru toate dispozitivele individuale. Acest lucru permite le administratorilor de sistem să actualizeze rapid întregul sistem, facilitând astfel menținerea sănătății acestuia.

În plus, administratorul de sistem are o vedere holistică asupra întregului sistem și poate verifica dacă fiecare dispozitiv funcționează așa cum trebuie. Dacă totuși apare vreo problemă, ea poate fi ușor remediată de la distanță.

Pentru a asigura confidențialitatea persoanelor care intra în raza supravegherii video fără a fi vorba de a fi comis vreo ilegalitate, este absolut necesară gestionarea strictă a drepturilor de acces și a permisiunilor de sistem ale persoanelor care pot vizualiza imaginile capturate. Sistemele cu multe mii de dispozitive adesea numără sute de astfel de persoane. Dacă accesul la fiecare dispozitiv sau la fiecare site este gestionat individual, păstrarea la zi a rolurilor și privilegiilor lor este o încărcare greu de dus dpdv. administrativ. Este esențială existența unei garanții că aceste drepturi de acces sunt actualizate în mod corespunzător, pe măsură ce diverși membri ai personalului își schimbă încadrarea, sau poate chiar pleacă din organizație – caz în care e nevoie ca drepturile lor de acces să fie eliminate. Avigilon permite administratorilor să gestioneze accesul și privilegiile utilizatorilor de sistem la nivel central pentru toate locațiile și dispozitivele, și de asemenea permite delegarea responsabilității pentru această operațiune de-a lungul liniilor regionale sau de altă natură, pentru a se asigura că sarcina administrării accesului și privilegiilor nu va fi în răspunderea unei singure persoane.

În plus, Avigilon le permite utilizatorilor de sistem să acceseze site-urile și dispozitivele dorite rapid și eficient, chiar și într-un sistem mare, distribuit. Utilizatorii pot găsi și accesa site-urile de care au nevoie cu un efort minim, astfel încât să poată vedea informațiile relevante organizate într-o manieră logică, indiferent de configurarea fizică a centrelor de înregistrare sau a camerelor din locații.

 

Organizațiile pot schimba acum şi modelul de cost pentru monitorizarea locațiilor izolate

Soluțiile Avigilon pot îmbunătăți securitatea locațiilor izolate în multe feluri, menținând în același timp rentabilitatea. De exemplu, folosind camere video cu rezoluție ultra high (UHD), puteți acoperi o zonă mai mare cu un număr mai mic de camere, ceea ce face posibilă reducerea costurilor de instalare, de licențiere și de întreținere. În combinație cu tehnologia Avigilon HDSM 2.0 și cu capabilitatea de înregistrare video la marginea rețelei, se poate crește rezoluția imaginii, concomitent cu minimizarea cerințelor și costurilor pentru stocare și lățime de bandă. În plus, prin integrarea capacităților de analiză video, un operator unic poate monitoriza de 10 ori mai multe ecrane, optimizând volumul de muncă și capacitățile personalului de securitate. Atunci când personalul de securitate circulă între locații, conform Legii lui Murphy, este foarte probabil să aibă loc un incident tocmai în acea locație care este momentan neacoperită. Monitorizarea de la distanță, în combinație cu facilități de analiză video, prezintă potențialul de a reduce costurile, servind în același timp ca personalul de securitate să nu rateze nimic.

 

De reținut:

Există multe provocări ce se cer depășite în activitatea de asigurare a securității mai multor locații izolate. Menținerea personalului de securitate la fața locului este de obicei excesiv de scumpă. Supravegherea video poate fi și ea o provocare datorită lipsei resurselor IT adecvate în respectivele locații, ceea ce poate limita capacitatea de vizualizare și înregistrare a datelor video. Îndeosebi când există multe locații izolate, numărul de dispozitive și complexitatea sistemului pot fi ele în sine provocări pentru administrarea și întreținerea sistemului, sau chiar pentru utilizatorii autorizați care încearcă să vizualizeze datele corecte.

Avigilon abordează aceste probleme printr-un sistem complet (all-in-one) de securitate, care include camere de definiție ultra high (UHD),  precum și analiză și înregistrare video ce funcționează la marginea rețelei. Sistemul este conceput pentru a minimiza cerințele de stocare și lățime de bandă, reducând în același timp timpul de administrare și întreținere.

Privit în ansamblu, sistemul Avigilon reprezintă un mod eficient dpdv. al costurilor de a vă proteja toate activele, indiferent cât de îndepărtate sunt acestea.

 

 

No Comments

Post a Comment

Contact