Dell: Centrele de date micro-modulare, un mod performant de a valorifica resursele marginale

LASTING System Dell centre date resurse marginale

Dell: Centrele de date micro-modulare, un mod performant de a valorifica resursele marginale

Într-un articol recent de pe blogul Dell4Enterprise, directorul de produs al diviziei Extreme Scale Infrastructure, Rafael Colorado, abordează evoluția echipamentelor destinate centrelor de date, mai precis transformările impresionante ce vin în întâmpinarea cerințelor anticipate în industrie pentru acest sector.

De exemplu, ca și orizont de așteptare, analiștii prevăd că până în 2022 un procent de minim 75% din datele organizațiilor vor fi create și procesate în afara centrelor de date clasice. Saltul așteptat este considerabil, dacă ne gândim că astăzi doar 10% din date sunt caracterizate astfel.

În ce privește schimbările din spatele acestui fenomen, probabil suntem cu toții familiarizați cu ele. De la creșterea imensă a cantității de datelor generate de mașini și persoane, până la nevoia acută de acces imediat, de înțelegere și interpretare a lor – auzim despre aceste fenomene în mod curent, le trăim în timp real.
Ceea ce poate știm mai puțin este modul în care aceste creșteri bruște ale volumului de date adesea au loc în locații îndepărtate față de centrele de date principale dintr-un sistem, generând o latență sporită și intrând în conflict tocmai cu nevoia de conținut și informații în timp real.

Soluții noi pentru cerințe noi, sau despre cum adaptabilitatea crescută salvează companiile

 

Rafael Colorado își aduce aminte că în ultimii 20 de ani, consolidarea centrului de date a fost regula de bază pentru administrarea și controlul aplicațiilor, securității și a infrastructurii.

Însă, având în vedere așteptările menționate mai sus ce privesc următorii 4-5 ani, soluția ce se impune constă în a aduce activitățile importante de calcul mai aproape de punctul unde datele sunt generate. Această nouă structură poate procesa imediat informațiile necesare luării deciziilor în timp real, valorificând resursele acolo unde se află, respectiv la marginea sistemului. Această valorificare a resursele marginale poate varia de la procese simple, cum ar fi filtrarea datelor înainte de a le trimite la centrul principal de date prin gateway-uri, până la procese mai complexe de procesare a evenimentelor/conținutului de latență redusă, care necesită computere, stocare și rețele sofisticate.

Mai specific, Dell propune o soluție ce implică clustere marginale – adevărate mini-centre de date, cu o putere de calcul suficientă pentru a agrega și procesa datele, autonom. Denumirea aleasă pentru acestea este „centre de date micro-modulare” (micro MDC-uri).

Vă invităm să aflați mai multe din articolul sursă (engleză). Credit imagine – Dell.

No Comments

Post a Comment

Contact