Dell, despre tendințele în mediul de lucru, o nouă dinamică și experiențele noi ce se prefigurează

Dell, despre tendințele în mediul de lucru, o nouă dinamică și experiențele noi ce se prefigurează

Dell detaliază într-un articol recent de pe blogul companiei cele 6 tendințe majore manifestate în mediul de lucru, din perspectiva impactului tehnologiei asupra acestuia. (Ceea ce se întâmplă cu organizațiile pe această linie a fost surprins într-un studiu IDC, intitulat „Viitorul muncii: adoptarea unei noi dinamici, crearea de noi experiențe”).

 

Monitoarele rămân un factor cheie pentru experiențele digitale de calitate

Pe măsură ce se intensifică războiul pentru atragerea și păstrarea celor mai bune talente se intensifică, organizațiile acordă o importanță crescândă experienței de angajat (Employee Experience – EX). IDC estimează că, până în 2021, cel puțin 60% dintre companiile Forbes Global 2000 (G2000) vor monitoriza și gestiona în mod activ factorul EX, folosindu-l ca diferențiator cheie în construirea și menținerea relațiilor de afaceri. Se așteaptă apariția unor politici flexibile de lucru, modele îmbunătățite de spații de lucru, precum și ca angajații să aibă posibilitatea de a alege dintre dispozitive pe acelea care să contribuie la creșterea productivității și a eficienței, ca parte a unei experiențe mai bune de angajat. Punerea la dispoziția angajaților a alegerii unui dispozitiv de lucru va avea un impact direct asupra eficienței lucrătorilor.

Monitoarele vor continua să fie baza productivității și vor rămâne portalul principal pentru vizualizarea, crearea și interacțiunea cu orice conținut digital. Prin urmare, este important pentru orice organizație să aibă o strategie robustă în ce privește monitoarele, care să țină cont atât de nevoile viitoare ale angajaților, cât și ale clienților.

 

Necesitatea unei mai bune tehnologii de monitorizare și vizualizare este în creștere, datorită utilizării tot mai mari a inteligenței artificiale (AI) și a instrumentelor 3D

IDC prognozează că tehnologiile de tip a 3-a platformă vor duce la cheltuieli pentru tehnologia informației și comunicațiilor (TIC) de peste 6 trilioane USD până în 2022. Potrivit Forumului Economic Mondial, vor fi generate 133 de milioane de noi roluri care vor reîmpărţi munca între oameni și mașini; Inteligența Artificială singură (AI) se așteaptă să creeze 58 de milioane de noi locuri de muncă în următorii câțiva ani.

Așa cum menționează IDC în studiul citat, creșterea fără precedent a instrumentelor AI și 3D, precum și utilizarea tehnologiilor AR/VR vor avea impact asupra utilizării monitoarelor, deoarece cea mai mare parte a generării de conținut digital, modelarea 3D și vizualizarea datelor se vor face în continuare de către angajați pe monitoare tip desktop.

Aceste tendințe vor continua să crească cererea de monitoare de înaltă performanță ce pot acoperi o gamă cât mai bogată de culori, o rezoluție cât mai mare, dimensiuni mai mari și factori de formă mai avansați, dotate cu conectivitate digitală, capabile să sprijine noile sarcini de lucru și tehnologii de-a lungul următorilor câțiva ani, pentru o varietate de operațiuni bazate pe date și design.

 

Monitoarele se adaptează la noile tendințe din mediul de lucru, dar și la schimbările demografice

Mobilitatea la locul de muncă este una din abordările strategice ce oferă angajaților mai multă libertate de a lucra de oriunde, și le pune la dispoziție puterea unor tehnologii care îi fac mai productivi. Hotdesking, tendințele hoteliere, colaborarea și spațiile comune din birouri fac subiectul discuțiilor despre tehnologiile mobile.

IDC estimează că, până în 2021, cererea de talente de vârf va avea drept rezultat faptul că 65% din companiile G2000 vor oferi opțiuni de coworking și lucru de la distanță, care vor valorifica accesul nelimitat la aplicații enterprise și de colaborare.

Dell notează că monitoarele se aliniază acestor tendințe, devenind mai subțiri, mai ușoare și mai ușor de conectat. O serie de concepte specifice au apărut în ultimii ani – de la design modular, monitoare ușoare, ușor de conectat cu suport USB-C până la afișaje pliabile. Pe măsură ce spațiile de lucru continuă să evolueze, ne așteptăm să vedem noi factori de formă și monitoare încă şi mai specializate, funcţie de anumite sarcini sau diverse nevoi de productivitate.

Vă lăsăm să aflați mai multe despre celelalte 3 tendințe pentru mediul de lucru identificate în studiul IDC și detaliate de către Dell în articolul original, aici.

Credit imagine: Dell

Modele ce vizează bunăstarea angajaților și o mai bună ergonomie

Despre creșterea cererii consumatorilor pentru un conținut mai bogat, determinată de jocuri și e-sport

USB-C şi modul în care conferă simultan putere pentru utilizatori și simplitate în IT

 

No Comments

Post a Comment

Contact