Dell subliniază importanța tehnologiilor Realității Virtuale, în urma SXSW

VR Dell LASTING System

Dell subliniază importanța tehnologiilor Realității Virtuale, în urma SXSW

Sub titulatura „inovatorii folosesc Realitatea Virtuală pentru a îmbunătăți lumea noastră”, un articol recent de pe blogul Dell remarcă prezența covârșitoare a tehnologiilor din acest sector la SXSW, festivalul anual de film, muzică și media interactivă ce are loc în Austin în fiecare martie.

Preocuparea în creștere pentru VR se datorează faptului că aria sa de aplicație se extinde de la zona de entertainment la diverse moduri în care această tehnologie poate fi utilizată pentru a aborda probleme sociale mai mari, de la tratarea veteranilor cu PTSD, la influențarea politicii privind îngrijirea oceanelor. Posibilitatea de a experimenta anumite scenarii prin intermediul VR-ului depășește cu mult valoarea tipurilor anterioare de imersiune, oferind experiențe ce se resimt la nivelul corpului, nu doar al minții.

Folosind tehnologia VR perfectată și integrată în diverse formule, oamenii unui viitor nu foarte îndepărtat ar putea să perceapă cu mai multă acuitate situații sau senzații cu care nu s-au întâlnit niciodată în mod direct. O astfel de posibilitate este utilă în medicină (diverse forme de terapie), în marketing (pentru a vizualiza/testa produse sau medii de lucru), precum și, desigur, în industria media și a spectacolului.

Pentru detalii suplimentare, găsiți articolul de pe blogul Dell aici.

Credit imagine: Dell

No Comments

Post a Comment

Contact