Despre securitate cibernetică cu Dell – metoda “air gapping” de protejare a confidențialității datelor

Despre securitate cibernetică cu Dell – metoda “air gapping” de protejare a confidențialității datelor

În traducere liberă, air gapping reprezintă izolarea datelor digitale în raport cu exteriorul (incluzând Internetul) prin păstrarea unui spațiu (“gap”) între aceste date şi orice rețea cu potențiale riscuri cibernetice.

Cu toate că nici această metodă de securizare a datelor nu este sută la sută imbatabilă, mijloacele prin care poate fi învinsă sunt destul de complexe, datele fiind astfel puse la adăpost în fața majorității atacurilor cibernetice. Pentru a depăși barierele de protecție create prin izolarea fizică a datelor față de rețelele externe, un atac cibernetic trebuie să fie personalizat, precum și dublat de o serie de manevre fizice în apropierea zonei de stocare a datelor-țintă. Puteți afla mai multe despre demonstrațiile specialiștilor în securitate cibernetică în această direcție de aici.

Deoarece protejarea datelor prin air gapping este extrem de utilă în mediul de afaceri, reprezentând un mod de asigurare în plus, Dell a inclus în portofoliul său o versiune Dell Endpoint Security Suite Enterprise special adaptată sistemelor izolate în acest mod – după cum puteți afla în detaliu din articolul sursă postat pe blogul Dell EMC.

No Comments

Post a Comment

Contact