Despre Sophos Managed Threat Response, un serviciu de cyber security ce trece la acțiune

Despre Sophos Managed Threat Response, un serviciu de cyber security ce trece la acțiune

Help Net Security a dedicat un articol serviciilor de detecție și răspuns gestionate (Managed Detection and Response – MDR), pornind de la faptul că în ghidul de piață Gartner pentru 2019 se prevede că până în 2024, 25% din organizații vor folosi astfel de servicii, cu mult peste acel 5% actual.

MDR versus MSS

Luând în considerare confuzia care se face la o abordare la prima vedere între cele două sisteme de protecție cibernetică, cei de la HNS listează diferențele cheie.

MSS este abrevierea în limba engleză pentru servicii de securitate gestionate (Managed Security Services – MSS). Un furnizor MSS supraveghează și gestionează securitatea rețelei și a sistemului de informații ale clientului (prin managementul securității dispozitivului, scanarea vulnerabilităților, gestionarea patch-urilor, monitorizarea traficului, gestionarea sistemelor de detectare a intruziunilor și firewall-urilor, etc).

MDR înseamnă, cum am menționat și mai sus, servicii de detecție și răspuns gestionate (Managed Detection and Response – MDR). Un furnizor MDR este axat pe gestionarea amenințărilor, adică pe descoperirea atacurilor care au trecut de protecția existentă, confirmarea ca atare a amenințărilor identificate și oferirea de consiliere în ce privește posibilele acțiuni de izolare și remediere.

Cum se plasează Sophos Managed Threat Response în acest context?

Unii clienți vor mai mult, respectiv doresc să fie ajutați concret să-și rezolve problemele, nu doar sub formă de identificare și consiliere. Pe această zonă își face Sophos intrarea.

Prin achizițiile recente ale DarkBytes și Rook Security, compania britanică de securitate și-a completat competențele tehnologice și portofoliul de servicii necesare pentru a putea furniza Sophos Managed Threat Response (MTR), un nou serviciu complet de monitorizare, detecție și răspuns la amenințări, care oferă organizațiilor o echipă dedicată de securitate 24/7 ce nu numai că detectează, ci și neutralizează cele mai sofisticate și complexe amenințări de securitate informatică.

 

Sophos Managed Threat Response – o ofertă unică

Spre deosebire de majoritatea concurenților săi pe piața MDR, Sophos nu oferă doar recomandări de notificare și remediere.

„Mulți vânzători susțin că oferă capacități de răspuns, dar, în realitate, puțini întreprind acțiunile necesare pentru a elimina amenințările  – ca parte a ofertei lor MDR de bază”, notează Aaron Sherrill, Information Security Senior Analyst la 451 Research. „Sophos MTR combină protecția finală de top Sophos cu expertiza umană și cu vastele informații despre amenințările cibernetice colectate prin SophosLabs, pentru a crea o ofertă complet nouă, care să răspundă nevoilor de pe piață în creștere.”

După ce a testat Sophos Managed Threat Response cu un program early access, care l-a trecut prin fiecare caz de utilizare posibil, Sophos pune acest serviciu la dispoziția organizațiilor de toate dimensiunile și nivelurile de maturitate.

Compania garantează personalizarea serviciului, construirea lui pe bazele solide care caracterizează brandul, precum și o implementare rapidă și sigură.

Pentru ai multe detalii, puteți continua citirea articolului HNS aici, in engleză.

Credit imagine: Sophos

No Comments

Post a Comment

Contact