Echipamentele Lenovo sprijină adaptarea la schimbările climatice, pe zona de cercetare ce implică prelucrarea de date geospațiale

Echipamentele Lenovo sprijină adaptarea la schimbările climatice, pe zona de cercetare ce implică prelucrarea de date geospațiale

Procesarea cantităților mari de date ce servesc în depășirea provocărilor aduse de schimbările climatice în activitatea tuturor organizațiilor care interacționează cu fenomenele naturale solicită capacități crescute din partea echipamentelor utilizate in aceste operațiuni ce privesc Big Data.

Într-un articol recent de pe Lenovo StoryHub, compania ilustrează rolul echipamentelor Lenovo în activitățile de cercetare ale NCSU (North Carolina State University Geospatial Analytics Researchers) – pentru care folosirea de smart data și inteligență artificială este la ordinea zilei. Cercetătorii NCSU procesează cantități mari de date încontinuu, într-un sistem dublu (în timp real și offline), în vederea emiterii unor prognoze cât mai exacte ce privesc starea şi evoluția culturilor agricole, în raport cu condițiile de mediu.

Am extras detalii despre soluțiile Lenovo ce fac posibilă o astfel de activitate susținută, aşa cum se regăsesc ele în articolul-sursă, disponibil aici.

 

Provocarea:

Echipa NCSU avea nevoie atât de o soluție de analiză atât în timp real, cât și offline, care să suporte o putere de calcul suficientă pentru a oferi feedback instant și pentru a comprima și a stoca informații pentru o analiză mai amplă.

 

Soluția aleasă – tehnologia Lenovo

„Deși succesul sistemelor ce implică inteligența artificială  (AI), în special învățarea profundă (Deep Learning), poate fi atribuit disponibilității unor cantități mari de date (Big Data), totuși pentru multe organizații blocajul constă în infrastructura informatică învechită” – Ranga Raju Vatsavai, membru al echipei NCSU. “Stațiile de lucru puternice şi moderne, cum ar fi Lenovo ThinkStation P920 echipat cu cele mai recente procesoare Intel Xeon și GPU-uri high-end, împreună cu arhitectura Lenovo LiCO (Lenovo Intelligent Computing Orchestration) AI, permit cercetătorilor să dezvolte și să implementeze soluții AI cu o viteză fără precedent”.

 

Detalii funcționalități soluție Lenovo

Echipa avea nevoie de o dublă abordare, pentru a putea înțelege ce se întâmplă în timp real, dar și pentru a anticipa mai bine evoluția viitoare a elementelor cercetate.

Pentru a îndeplini această dublă sarcină, stația de lucru Lenovo ThinkStation P920 AI a fost setat să aibă rolul unui „sandbox” (zonă de testare), funcționând în fundal, trecând prin datele primite offline și învățând și actualizând modele din datele globale pe care le primește.

Lenovo ThinkStation P330 Tiny funcționează ca un dispozitiv Edge, colectând date de la senzorii din teren, raportând actualizări în timp real și adunând date în vederea reintroducerii lor în circuit. Această buclă continuă de înțelegere și compilare a analizelor offline și în timp real are ca rezultat date mai inteligente și soluții acționabile ce permit NCSU să prezică starea culturilor agricole, chiar și în cele mai dificile condiții de mediu.

Credit imagine şi date: Lenovo

No Comments

Post a Comment

Contact