Fujitsu aduce la Hanover Messe tehnologiile viitorului, în abordare proprie

Fujitsu aduce la Hanover Messe tehnologiile viitorului, în abordare proprie

Fujitsu pune în acest an în prim plan la Hanover Messe tehnologia „Industrie 4.0 – Digital Annealer”, care reprezintă un salt cuantic sub forma soluției ad-hoc pentru problemele complexe de optimizare combinatorie – disponibilă pentru vizualizare într-un demo live ce ilustrează exemplul de planificare a producției.

Pe lângă tehnologia Digital Annealer ce rezolvă probleme complexe de optimizare combinatorie în materie de secunde, Fujitsu mai prezintă la acest eveniment de început de aprilie și tehnologii Distributed Ledger (En: DLT), destinate procesării de documente în lanțurile de aprovizionare și în manufacturare, plus instrumente şi soluții destinate planificării proceselor, liniilor de producție și asamblare, precum şi inspecției de calitate.

Toate aceste tehnologii Fujitsu se încadrează în proiectele de tip Industrie 4.0, cu subtemele sale cum ar fi producția interconectată, acoperirea completă a lanțului de aprovizionare, co-creaţia sau mobilitatea inteligentă.

 

Impulsul pentru aceste soluții – realitatea datelor de mari dimensiuni (Big Data)

Unul din articolele online Fujitsu ce introduc tehnologia Digital Annealer realizează o scurtă trecere în revistă a relației dintre organizațiile din domeniul de business și datele de mari dimensiuni. Pe scurt, cele două sunt interdependente. Mai mult decât atât, avantajul conferit de aceste date este dependent de viteza cu care ele sunt procesate, analizate, modelate corect pentru a oferi răspunsul la cele mai importante întrebări, astfel încât să fie transformate într-un bun acționabil.

Companiile pot să obțină abilitatea de a lua decizii inteligente la momentul potrivit, pentru a atinge un avantaj competitiv. Pentru aceasta, ele au nevoie să conștientizeze rapiditatea cu care se avansează în direcția circulației și concentrării de date în mediul de afaceri. De asemenea, importanța unei prelucrări eficiente a acestor cantități uriașe de informație presează pentru adoptarea celor mai performante soluții în domeniu. Altfel, datele acumulate (de dimensiuni impresionante – Fujitsu vorbește despre brontoBiţi, unități de stocare de date egale fiecare cu aproximativ 1024 iotabiţi) pot deveni mai mult decât o masă latentă, pasivă – ele alimentează funcționarea companiilor, deciziile, procesele, operațiunile acestora la toate nivelurile.

 

Fujitsu Digital Annealer, un pas în plus către cuantic

Fujitsu Digital Annealer aplică principiile de calcul cuantic prin intermediul tehnologiilor existente pentru a permite celor din domeniul producției să facă față datelor de mari dimensiuni generate şi utilizate. Creșterea la nivel de cereri și soluții de mobilitate tot mai complexe și în timp real produce cantități uriașe de date ce trebuie procesate în timp real. Toate domeniile de activitate vor fi afectate, unele mai repede decât altele – iar fenomenul este vizibil cu ochiul liber. Transporturile, de exemplu, se desfășoară evident în timp real – în caz contrar, apar blocaje de trafic și/sau întârzieri.

Automobilele moderne trebuie să poată face față unor interacțiuni complexe care se extind către celelalte vehicule, alte forme de transport, condițiile rutiere, managementul traficului, evenimente incerte/neașteptate,  condiții meteo, afectând inclusiv cerințele de afaceri în continuă schimbare. Abilitarea unui avantaj real în baza datelor de mari dimensiuni la nivel de companie constituie un atu important în acest mediu extrem de complex.

Tehnologia Digital Annealer este inspirată de cuantic, aducând o viteză cheie funcționării organizațiilor atunci când este vorba de procesarea datelor de mari dimensiuni.

Puteți accesa aici detalii despre prezența Fujitsu la Hanover Messe (engleză).

Material tradus&adaptat de la Fujitsu.

No Comments

Post a Comment

Contact