Fujitsu consideră că soluțiile sale de Inteligența Artificială răspund perfect provocărilor specifice industriei producătoare (și nu numai) în 2019

Fujitsu consideră că soluțiile sale de Inteligența Artificială răspund perfect provocărilor specifice industriei producătoare (și nu numai) în 2019

Elementul de noutate legat de Inteligența Artificială (AI) începe să se disipeze, după cum constată Fujitsu într-un studiu produs în colaborare cu PAC. Materialul este bazat pe răspunsurile factorilor de decizie din diferite departamente (inclusiv vânzări și marketing, finanțe, lanț de producție și furnizare și IT), din 240 de întreprinderi europene medii și mari.

Dacă 2018 a fost anul în care publicul general a luat notă de AI și posibilele moduri în care poate afecta societatea, 2019 va aduce o mișcare decisivă de la aplicațiile demonstrative și uimitoare ale AI-ului către o lume în care Inteligența Artificială este doar o parte din soluție. Rezultatele vor fi uimitoare, însă publicul a depășit momentul de „wow” asociat noutății.

Un alt element important legat de AI ar fi faptul că a primit undă verde în ce privește aplicarea și utilizarea în industria producătoare. Ca urmare, efectul AI se va întâmpla mai rapid, pe mai multe niveluri și cu mai multe beneficii imediate în acest domeniu, datorită combinației dintre AI și capacitățile inteligente de analiză, un mix ce garantează efecte transformative.

 

Care este aportul potențial al AI-ului în procesele de fabricație

Studiul Fujitsu & PAC privește interacțiunea dintre AI și captura și analiza de date, care, conjugate, duc la obținerea de informații mult mai aprofundate și mai cuprinzătoare decât era posibil până acum în procesul de fabricație.

Prin utilizarea datelor și a AI-ului, acum putem „vedea” în interiorul mașinilor, obținând o imagine de ansamblu asupra diverselor procese de producție. Mai mult, se pot anticipa disfuncțiunile – permițând intervenția la timp și schimbarea rezultatelor în bine.

Abilitatea de a colecta și analiza datele din procesele de producție, în timp real, reprezintă punctul de plecare pentru orice transformări la nivel de fabrică. Cu cât este mai exactă și mai cuprinzătoare, cu atât cresc beneficiile aplicării AI. Ce este cert e că tehnologia a ajuns în punctul în care poate servi identificării și eliminării eventualele blocaje chiar înainte de manifestarea lor.

Împreună, AI și analizele inteligente permit constituirea celor 3 fundamente cheie pentru o producție inteligentă:

  • optimizarea producției în timp real
  • realizarea unor îmbunătățiri enorme în calitatea produselor finite
  • introducerea unei întrețineri predictive și prescriptive combinate.

Toate cele trei au un efect dramatic asupra operațiunilor de bază și formează o combinație care oferă un avantaj competitiv imens.

 

Fujitsu Zinrai AI

În cadrul conceptului de co-creaţie așa cum este el aplicat soluțiilor de afaceri, Fujitsu vine cu soluții AI concentrate pe sporirea capacităților lucrative, creând valoare și sprijinind activitățile diverșilor angajați în producție.

Cu certitudinea că progresul AI-ului este constant și inevitabil, Fujitsu a dezvoltat o serie de soluții de acest tip ce includ, însă nu se limitează la domeniul producției (manufacturier).

Fujitsu Zinrai AI reunește diverse tehnici AI, având mai multe direcții de dezvoltare. Nu este vorba exclusiv de un serviciu sau de un produs, ci de un cadru comun pentru suma de capabilități AI puse la dispoziție clienților săi de către Fujitsu.

Fujitsu Zinrai AI oferă o abordare centrată pe elementul uman, scopul său fiind co-crearea de servicii și soluții. Folosind tehnologii globale de cea mai înaltă calitate, dezvoltate și implementate pentru a face față provocărilor tot mai mari cu care se confrunta clienții, Fujitsu oferă soluții optimizate pentru AI, care rezolvă cu succes situaţiile curente.

Oferta Fujitsu Zinrai AI adaugă o gamă largă de servicii cu valoare adăugată portofoliului Fujitsu MetaArc, destinat clienților ce doresc să să digitalizeze cu încredere diverse aspecte ale operațiunilor lor de afaceri.

Material tradus, compilat & adaptat după materiale Fujitsu.

No Comments

Post a Comment

Contact