Fujitsu: dispozitivele de birou vor defini conceptul de loc de muncă al viitorului

Fujitsu: dispozitivele de birou vor defini conceptul de loc de muncă al viitorului

Spațiul de lucru și înțelesurile sale se află în continuă evoluție. Mediul de lucru digital, concentrându-se pe eliminarea unor constrângeri tradiționale, astfel încât să permită oamenilor să lucreze oriunde, oricând și oricum doresc, este acum o parte importantă în strategia oricărei organizații. Este vorba de mai mult decât simpla creștere a productivității și reducere a costurilor, miza o constituie atragerea și păstrarea talentelor potrivite.

Millennials-ii își fac prezența simțită intensiv în spațiul de lucru. Această categorie se așteaptă atât să poată folosi orice dispozitiv sau aplicație în viața personală, cât și în cea profesională, cât și ca acestea să fie ușor de utilizat pentru mediul de lucru, dar și pentru social media sau pentru divertisment.

Fujitsu remarcă că existența acestei tendințe care se dezvoltă în mediul de lucru modern și/sau digital ar putea să ne facă să credem că mobilitatea absolută ar determina uzura morală a dispozitivelor tip desktop. Cu toate acestea, compania observă că tocmai acestea devin rapid nucleul locurilor de muncă moderne. În spatele acestei realități există motive întemeiate.

Motive de ordin ergonomic contribuie ca dispozitivele de birou să fie nucleul spațiilor profesionale moderne

Conexiunea dintre dispozitivele desktop și cele mobile trebuie să fie ușor și fără probleme de realizat, pentru a permite partajarea și accesul peste tot, dar principalele activități de producere de conținut  au loc la birou.

Dacă urmăriți evoluția dispozitivelor desktop, se observă că acestea au ținut pasul cu celelalte dispozitive. În experiența Fujitsu, majoritatea celor ce lucrează cu mediul digital preferă în continuare să efectueze sarcinile susținute, (cum ar fi scrierea de rapoarte, design, animație sau crearea de tabele), la birou. Compania susține că nu există nici o îndoială apropo de această preferință.

Explicația ar consta în faptul că la birou angajații au un singur punct de focalizare, un spațiu unic de unde pot trimite orice materiale de referință de care au nevoie și, în mod ideal, acesta este unul ergonomic, începând cu poziția biroului, iluminatul disponibil, scaunul, ecranul, precum și ambianța generală a locului în sine.

 

Conceptul Fujitsu de Future Workspace (loc de muncă al viitorului)

Având în vedere cele de mai sus, Fujitsu a generat soluția Fujitsu Clean Desk 2.0, un loc de muncă ordonat pentru noul stil de lucru digital.

Combinând componentele de cea mai bună calitate de la Fujitsu și partenerii săi, soluția oferă o premisă de confort utilizatorilor – mai ales celor care lucrează zilnic cu monitoarele – prin crearea unui mediu ergonomic ce valorifică spațiul în mod diferit. Este vorba de un loc de muncă care se adaptează persoanei, nu invers.

Cu Clean Desk JUSTICE 2.0 , de exemplu, utilizatorii pot să își miște afișajul până la 90 de grade, în timp ce alți colegi colaborează alături de ei, într-un scenariu ce implică și ecranul tactil. Totodată, poate fi suportată şi capabilitatea multimedia a clientului, fiind posibilă consilierea acestuia în timp util.

Pentru a face posibile scenariile Shared Desk sau Clean Desk, Fujitsu propune o combinație de produse care include ESPRIMO G558, 2x 24 “display FUJITSU (P24-9 TE și B24-9 TE conectate prin Daisy Chain) și VESA Kit cu port Replicator. Aveți redată în imagine combinația dedicată scenariului Shared Desk.

 

Scenariul ESPRIMO MRE (ediția Meeting Room – Sală de şedinţe), alimentat de mini-PC-ul ESPRIMO Q cu Intel Unite, oferă o experiență intuitivă ușor de utilizat cu afișajul tactil FUJITSU XL55-1 – un ecran complet HD care încurajează schimbul de idei și găsirea de modalități noi de a aborda problemele sau subiectele de discutat.

*Compania ține să adauge și că are în lucru și introducerea în aceste combinații a unor elemente ce țin atât de realitatea augmentată (AR), cât și de realitatea virtuală (VR). Tehnologiile imersive care permit oamenilor să exploreze în adâncime idei creative sau probleme specifice, amplificate de informații și perspective analitice suplimentare, devin de altfel rapid un instrument puternic pentru munca productivă în spațiile de birouri.

*Material bazat pe acest articol Fujitsu, unde puteți vedea mai multe detalii și imagini.

*Credit imagine – Fujitsu

No Comments

Post a Comment

Contact