Gama FlexScan EcoView de la Eizo e special concepută pentru a reduce stresul vizual și oboseala utilizatorilor

Gama FlexScan EcoView de la Eizo e special concepută pentru a reduce stresul vizual și oboseala utilizatorilor

Vă deranjează la ochi orele petrecute în fața calculatorului? Cu gândul la această problemă, între altele, Eizo şi-a dezvoltat constant tehnologiile, în pas cu cerințele și necesitățile utilizatorilor.

Compania a investit intensiv în dezvoltarea unei tehnologii care să facă monitoarele cât mai confortabile pentru cei care le folosesc timp îndelungat, reducând stresul vizual derivat din privitul unui ecran aproape 12 ore din 24.

Specialiștii Eizo au ajuns la concluzia că factorii majori care contribuie la solicitarea excesivă a ochilor și oboseală, când vorbi de monitoare, ar fi următorii:

  • Iluminarea din spate tip LED şi funcționarea intermitentă a acesteia („flicker”)
  • Strălucirea ecranului
  • Lumina albastră emanată de astfel de dispozitive

Gama FlexScan EcoView  a fost dezvoltată ţinând cont de aceste probleme – și în scopul (realizat) al depășirii lor.

*Pentru detalii în plus despre modul în care cei 3 factori de mai sus îi afectează pe utilizatorii intensivi ai calculatorului, puteți consulta articolul original Eizo aici.

 

Iluminarea de fundal, strălucirea ecranului şi lumina albastră – toate la un nivel optim cu Gama FlexScan EcoView  

 

Controlul luminozității de fundal (iluminării din spate a ecranului), mai precis reducerea acesteia se realizează în 2 feluri: PWM (modulație lărgime puls) și DC (curent continuu). Dacă PMW-ul regularizează intervalele dintre intermitențe, metoda DC controlează luminozitatea prin intermediul curentului electric. Utilizarea PMW-ului, deși tehnic mai ușor de realizat, are dezavantajul că poate fi la rândul ei percepută cu ochiul liber (majoritatea monitoarelor ieftine folosesc PMW). Metoda DC nu cauzează la rândul ei intermitențe, însă presupune circuite mai complicate.

Eizo a dezvoltat un model hibrid care combină avantajele diminuării PWM și DC.

De asemenea, cele mai multe monitoare Eizo de uz general sunt echipate cu un senzor de strălucire, Auto EcoView. Sistemul Auto EcoView se asigură că ecranul nu este prea strălucitor sau prea întunecat, ajustând în mod automat luminozitatea ecranului la un nivelul optim, ceea ce reduce oboseala ochilor cauzată de lucrul la calculator timp îndelungat.

Cât privește lumina albastră, Eizo a ajustat foarte mult luminozitatea și temperatura culorii monitorului, combinând diferite tehnologii, ceea ce a dus la o reducere a efectelor negative ale luminii albastre. S-a reușit obținerea un mediu confortabil de vizionare prin reglarea automată a luminozității Auto EcoView și modul „Paper”, parte a setărilor Fine Contrast.

Material tradus & adaptat după Eizo

Echipat cu multiple soluții pentru combaterea oboselii ochilor, seria FlexScan EV combină trăsăturile eco cu ergonomia, generând o varietate de monitoare de înaltă calitate pe care le puteți conta oricând. Eizo recomandă acest video pentru detalii:

No Comments

Post a Comment

Contact