HBR recomandă utilizarea videoconferințelor pentru o calitate îmbunătățită și rezultate mai bune

HBR recomandă utilizarea videoconferințelor pentru o calitate îmbunătățită și rezultate mai bune

Deși tehnologia necesară pentru videoconferințe în mediul de lucru nu este recentă, ea având tip să se perfecționeze, și incluzând la ora actuală soluții business performante adesea companiile trec cu vederea importanța adoptării ei, sau chiar a utilizării ei, odată adoptată.

Publicația HBR (Harvard Business Review) a postat în această vară un articol ce detaliază importanța folosirii videoconferințelor în mediul de afaceri. Argumentele lor sunt extrem de pertinente si coincid cu ceea ce am observat și noi în propriile ședințe. HBR recomandă utilizarea videoconferințelor pentru o calitate îmbunătățită și rezultate mai bune în ce privește cooptarea oamenilor în ședințe și rezolvarea problemelor discutate.

Vă prezentăm un rezumat al materialului HBR, tradus și adaptat, in cele de mai jos.

Videoconferințele – scurt și la obiect

 

Cu toții știm cum se derulează conferințele bazate pe apelarea simplă. Participanții stabilesc legătura audio și apoi se ocupă cu diverse alte activități în timpul discuțiilor, având atenția distribuită între mai multe subiecte. Pe cale de consecință, mare parte din timp este petrecut cu încercările de captare a atenției interlocutorilor și de a-i face pe cei contactați să ia parte la discuție, în detrimentul rezolvării problemelor.

Data viitoare când aveți o ședință cu persoane dintr-un alt birou sau oraș, luați în considerare utilizarea videoconferințelor. Conexiunea vizuală garantează un grad diferit de concentrare și implicare a participanților, iar cei care ar dori să se alăture conversației și să ia cuvântul sunt mai ușor de observat în momentul în care manifestă indicii vizuali corespunzători. În plus, spre deosebire de apelurile de conferință, videoconferințele ne permit să luăm în considerare nu numai vorbirea, ci și expresiile faciale, postura și limbajul corporal – toate fiind utile pentru a decoda intuitiv înțelesul de dincolo de cuvinte. Discuțiile astfel desfășurate sunt mult mai naturale, iar calitatea ideilor și acuratețea comentariilor sporește astfel încât este mult mai ușor să implicați pe deplin participanții în chestiunile abordate.

Beneficii ale videoconferințelor

 

Odată ce vă implicați realmente într-o discuție, se întâmplă ceva uimitor. Apare o diferență netă în calitatea ideilor dezbătute, pertinența și timingul comentariilor și angajamentul participanților în ceea ce se abordează. Ședințele durează mai puțin – HBR susține că se înjumătățește timpul necesar atingerii unor concluzii.

Reluând cele de mai sus, pe lângă reducerea duratei ședințelor, se constată creșterea valorii timpului alocat. Interacțiunile fiind acum verbale și vizuale, participanții la discuții au la dispoziție noi mijloace de a își manifesta intențiile de a se alătura celor spuse de antevorbitori, de a aduce noi elemente pe tapet, sau pot descifra la rândul lor semnalele transmise de către interlocutori. Se constată o îmbunătățire a înțelegerii și a implicării generale.

Alinierea se desfășoară la un nivel superior, la fel și luarea deciziilor

 

Cercetările indică faptul că echipele care utilizează tehnologia videoconferinței au raportat existența unui nivel mai ridicat de colaborare în ceea ce privește deciziile luate în acest context, în comparație cu deciziile luate prin contactarea telefonică sau prin e-mail.

60% dintre persoanele din același studiu au indicat că posibilitatea de a își vizualiza interlocutorii și de a partaja documente în direct au făcut discuțiile mai deschise. Videoconferințele sunt o modalitate de a stimula obținerea de rezultate și implicarea performantă a participanților.

*LASTING System oferă companiilor de diverse dimensiuni soluții moderne imbatabile în materie de videoconferință, în parteneriat cu Polycom. Contactați-ne pentru informații suplimentare

No Comments

Post a Comment

Contact