La mijloc de an, o trecere în revistă a previziunilor Fujitsu pentru IoT în 2018

LASTING System Fujitsu enterprise technology IoT

La mijloc de an, o trecere în revistă a previziunilor Fujitsu pentru IoT în 2018

*Recent, LASTING System a fost numit Distributor of the Year (Distribuitorul Anului), în cadrul evenimentului Fujitsu Gala Awards de la București, o distincție de care suntem mândri și care reflectă rezultatele activității noastre în parteneriat cu Fujitsu din anul fiscal 2017-2018!

LASTING System Distribuitorul Anului Fujitsu Romania
Credit imagine: LASTING System

LASTING System Distributor of the Year Fujitsu
Credit imagine: Fujitsu

Revedem în acest context previziunile Fujitsu pentru anul 2018, în ce privește Internetul Lucrurilor (IoT), așa cum apar ele într-un articol de pe blogul companiei din luna februarie a acestui an. Vă lăsăm să apreciați dacă aceste tendințe s-au materializat, și în ce măsură – pe piețele cu care ați avut ocazia să veniți în contact în primele 6 luni ale anului.

 

Tot mai multe date, din tot mai multe surse, prelucrate pentru a furniza perspective utile deciziilor în afaceri

 
Cele câteva din principalele tendințe anticipate pentru acest an selectate ca fiind semnificative de către autorul articolului se referă în primă instanță la calitatea și cantitatea datelor ce alimentează deciziile moderne în afaceri.

Un volum uriaș de date este trecut prin IoT

Având acum capacitatea de a ajunge la perspective relevante prin combinarea unor seturi de date diferite, multe companii aleg și să stocheze datele pentru a le avea la nevoie, creând un volum uriaș de informații căruia sistemele actuale nu sunt pregătite în întregime să le facă față. Autorul estimează că acest lucru va trebui să se schimbe în 2018, deoarece vor fi colectate substanțial mai multe date prin IoT, depășind limita de analiză, înțelegere, sau chiar stocare a lor la un cost-eficient. Importanța ștergerii datelor tranzitorii este încă insuficient înțeleasă. Necesitatea identificării ce ar putea să nu aibă niciodată valoare semnificativă şi a eliminării lor este un domeniu care va beneficia de mai multă atenție în 2018.

Mașinile, mai presus de orice

Într-o lume din ce în ce mai hiper-conectată, anul 2018 va fi anul în care producătorii de dispozitive IoT încep să se concentreze mai degrabă asupra compatibilității lor cu alte produse inteligente, decât asupra atractivității acestora pentru oameni. Orice dispozitiv IoT ce realizează cu greu schimbul de date cu o altă mașină / un alt dispozitiv are o viitor limitat, deoarece nu se poate încadra într-un lanț de valori automatizat care să poată integra (micro) plăți pentru serviciile prestate, documentând în mod automat utilizarea acestuia și fluxurile de date în care este implicat.

 

Tendințe anticipate la nivelul pieței în 2018

 

Piața se va consolida rapid

La ora actuală există aproximativ 900 de platforme IoT, în legătură cu are autorul îşi exprimă îndoiala că vor supraviețui toate acestui an. Standardele globale în curs de dezvoltare (de exemplu OPC UA în comunicarea M2M pentru automatizarea industrială), combinate cu cerințele specifice segmentului (cum ar fi cele de securitate), vor favoriza platformele proprietare și de sine stătătoare. Aceste standarde emergente sunt în prezent îndeplinite de foarte puține platforme IoT, dar se așteaptă o schimbare rapidă. Furnizorii de platforme IoT au șanse de supraviețuire doar prin construirea unui ecosistem valid.

2018, anul securității IoT

La nivelul “lucrurilor”, cum ar fi utilajele monitorizate de senzori, securitatea cibernetică nu a fost o preocupare serioasă până acum, deoarece sfera comunicării acestor echipamente a fost foarte restrânsă. Această realitate se schimbă în mod dramatic, iar lipsa de adaptare rapidă rezultă într-o serie de vulnerabilități și într-o securitatea defectuoasă, unul din cele mai importante obstacole în calea generării de valoare de afaceri cu ajutorul IoT-ului. Ultimii ani au adus maturizarea multor aspecte ale securității IoT – a început procesul de standardizare la nivel mondial, iar consultanța și implementarea serviciilor de securitate IoT fac obiectul de activitate al unor companii în plină expansiune. Există așadar așteptarea ca anul 2018 să fie anul adoptării accelerate a IoT, în baza unor identități securizate și a unei comunicări similare între companii. Următoarea etapă poate aduce noi modalități de gestionare a contractelor și de executare a micro-plaților astfel încât potențialul de creștere a eficienței rețelelor de valoare să poată spori, în special pentru IMM-uri.

IoT-ul este împins înainte de B2B, nu de B2C

Vom continua acest an să vedem cum investițiile și progresele înregistrate în implementarea IoT între organizații va depăși cu mult proiectele implementate între întreprinderi și consumatori. Produsele B2B suportă incorporarea capacităților IoT într-un ritm mai rapid decât cel specific pieței consumatorilor finali.

Articol tradus şi adaptat după această sursă
Credit imagine – Fujitsu

No Comments

Post a Comment

Contact