LASTING ajută relansarea activității companiilor cu oferte speciale la camere termice DAHUA

LASTING ajută relansarea activității companiilor cu oferte speciale la camere termice DAHUA

 

Relansarea activității obișnuite ale companiilor după perioada de criză generată de coronavirus este cât se poate de provocatoare din considerente organizatorice. 

Angajații trebuie să fie protejați și monitorizați din punct de vedere al sănătății, iar acest lucru pune companiile într-o poziție delicată: majoritatea fie nu au metode de scanare a temperaturii acestora, fie nu pot îndeplini verificările manuale din considerente de lipsă a personalului necesar sau, cel mai adesea, din considerente ce țin de un volum mare de persoane care intră simultan pe căile de acces.

 

LASTING vă propune o serie de soluții de măsurare a temperaturii corpului uman gândite special pentru companii și alte locuri aglomerate – Camere termice. 

 

Camerele termice pot fi plasate în locuri de trecere cum ar fi intrările principale ale clădirilor de birouri, căi de acces din fabrici, porți ale depozitelor, uși către hale de producție și orice alte tipuri de intrări în incinte în care își desfășoară activitatea angajații firmei respective. În acest mod, camera termică poate capta un flux larg de persoane, măsurând cu precizie temperatura tuturor celor care intră în raza sa de acțiune. 

În momentul în care o persoană depășește temperatura admisă, sistemul generează alarme pentru angajații care se ocupă de aceste proceduri pentru a lua imediat măsuri de protecție suplimentare. Persoana care a declanșat alarma poate fi sustrasă în timp foarte scurt din grupul respectiv, astfel protejând întregul personal. 

Aceste camere termice prezintă un real succes deoarece asigură un flux de persoane continuu la intrare, elimină cozile și nu împiedică schimbarea rapidă a turei, astfel ajutând compania care le implementează să își desfășoare activitatea fără întreruperi sau întârzieri. 

 

Pe piață există deja multe sisteme de acest fel oferite de diverse companii.

În ce măsură diferă aceste soluții și de ce există diferențe mari de prețuri în anumite cazuri?

 

1.Precizia, acuratețea măsurării și nevoia de black-body

 

Elementul care este absolut necesar pentru măsurarea corespunzătoare a temperaturii de către o cameră termică este intervalul de măsurare și marja de eroare a acurateții. Acestea pot fi setate cu ajutorul unui black-body – calibrator.

Temperatura normală la o persoană sănătoasă este de 36,6 grade Celsius, în timp ce febra este deja menționată atunci când temperatura depășește 37 de grade Celsius. Avem aici o diferență de doar 0,4 grade Celsius și nicio cameră termică nu poate oferi o astfel de precizie de măsurare dacă nu există și un astfel de dispozitiv (black-body).

Beneficiile unui blackbody:

  • Un astfel de dispozitiv, calibrat corespunzător la mediul înconjurător, este capabil să mențină o temperatură constantă și poate deveni un fel de standard pentru camera termică, ceea ce crește semnificativ precizia de măsurare.
  • Standardul de temperatură (Black Body) îmbunătățește precizia și fiabilitatea măsurătorilor de temperatură
  • Garantează funcționarea corespunzătoare în diferite condiții din cameră (temperatură ambientală, ventilație, umiditate). Datorită acesteia, măsurarea este fiabilă, chiar și atunci când persoana testată poartă haine umede sau cand temperatura se schimbă după ce s-a pornit aerul condiționat.

 

2.Metoda de măsurare: întreaga față vs. puncte cheie, demonstrate științific

Dacă vom folosi doar o cameră termică și un software care analizează temperatura umană, ne vom confrunta cu următoarea situație: va fi măsurată temperatura medie a întregii fețe. Există, de asemenea, modele care măsoară punctul de pe față cu temperatura cea mai ridicată, acesta nefiind decât un alt mod care va duce la rezultat incorect, alarme false și pierdere de timp.

 

 

Programul de detectare a feței selectează de obicei o zonă dreptunghiulară din imagine pentru a o urmări. Acest lucru înseamnă că atunci când se măsoară temperatura din acel perimetru, este posibil să se țină seama și de temperatura obiectelor din spatele feței, ceea ce determina un rezultat eronat în urma acțiunii de măsurare.

În ciuda credinței răspândite că fruntea este unul dintre cele mai bune locuri pentru a măsura temperatura, adevărul este următorul: locurile unde temperatura se schimbă cel mai des în raport cu temperatura internă sunt: colțurile ochilor, zona de sub nas, gâtul și de abia pe ultimul loc, fruntea.

Măsurarea temperaturii de pe întreaga față poate duce la rezultate eronate, chiar și când există semne evidente de febră. În momentul în care masurarea este făcută pe întreaga față, poate exista o situație în care o persoană să deschidă gura larg, loc unde predomina în mod natural o temperatură mai ridicată decât cea de pe suprafața feței. O astfel de măsurare va supraestima media, ceea ce va duce la o alarmă falsă, timp în care este posibil să se treacă cu vederea o persoană care poate fi o amenințare reală pentru sănătatea celor din jur 1.

 

Beneficiile unui software inteligent:

  • Detectează corect fețele oamenilor și temperaturile acestora, identificând locuri cheie cum ar fi colțul ochiului, iar dacă acest lucru nu este posibil (de exemplu, din cauza ochelarilor), zona de sub nas sau obraji. 
  • Dacă nicio astfel de măsurare nu este posibilă (de exemplu, datorită unei măști faciale), căută următoarele locuri, adică venele care se afla în zona gâtului și, în final, fruntea.

În urma recomandărilor documentului -SARS-CoV-2 Coronavirus – Diagrama procedurii pentru POZ și NiŚOZ emisă de șeful Inspectoratul Sanitar și Ministerului Sănătății *, sistemul de măsurare a temperaturii corpului trebuie să fie caracterizat de:

 

1.Identificarea persoanei căreia i se face măsurarea

 

Acest lucru se poate face prin:

– Corelarea camerei termice cu camera foto vizibilă. 

– Marcarea punctelor pentru locul de măsurare.

– Arhivarea măsurătorilor în siguranță în scopuri de documentare.

 

2.Este posibilă detectarea febrei peste 38’C 

 

Acest lucru se poate face prin:

– Setarea alarmei la 37,7 ‘C, luând în considerare eroarea de măsurare de 0,3’C (rezultatul poate fi obținut doar dacă există un black body calibrat corespunzător și un software de analiză a imaginii). 

– Aplicarea procedurilor suplimentare de măsurare care verifică un termometru medical precis.

 

3.Posibilitatea verificării cu masca de protecție

 

– Verificarea se poate face folosind analiza de imagine. Programul verifică dacă persoana poartă o mască de protecție.

Setul pentru măsurarea temperaturii corpului uman include o cameră profesională termică, un calibrator (Blackbody) și un software specializat de analiză a imaginilor, fiecare jucând un rol important în funcționarea corectă a întregului sistem. 

 

Pentru mai multe informații vă invităm să citiți și articolul LASTING despre camerele termice Dahua .

Vă stăm cu drag la dispoziție la adresa dahua@lasting.ro pentru orice informații de care aveți nevoie.

Contactează-ne

 

 

Surse articol:

  1. ing, EFJ; Jung, A ,; Kalicki, B .; Zuber, J.; Rustecka, A .; Vardasca, R. Imagistica termică în infraroșu pentru detectarea febrei la copii. În Principiile și practicile de imagistică cu infraroșu medical; Diakides, M., Bronzino, JB, Peterson, DR, Ed.; CRC Press: Boca Raton, FL, SUA, 2013; Capitolul 23
  2. Detectarea febrei la copiii polonezi prin termografia în infraroșu Inelul EFJ *, A. Jung **, J. Zuber **, P. Rutowski ***, B. Kalicki **, U. Bajwa ** Unitatea de cercetare în imagini medicale , Facultatea de Tehnologie Avansată, Universitatea Glamorgan, Țara Galilor Marea Britanie ** Dpt. de pediatrie, nefrologie și medicină alergică, Institutul Militar de Medicină, Varșovia, Polonia ***
No Comments

Post a Comment

Contact