LASTING System & Herta: Soluții Herta pentru instituții publice potrivite atât în activitatea obișnuită cât și în context Covid-19

LASTING System & Herta: Soluții Herta pentru instituții publice potrivite atât în activitatea obișnuită cât și în context Covid-19

LASTING recomandă tehnologiile de recunoaștere și analiză facială produse de HERTA

 

În activitatea lor obișnuită, dar mai ales în situații de criză precum epidemia de Covid-19 , organismele care aplică legea trebuie să beneficieze de cele mai noi tehnologii și de toate mecanismele la îndemâna lor care le-ar putea ajuta. Printre aceste mecanisme, tehnologia a devenit un instrument obișnuit pentru guverne. Compania spaniolă Herta, premiată la nivel mondial pentru soluțiile sale, propune o serie de soluții pe care le enumerăm mai jos.

Instituțiile guvernamentale de aplicare a legii trebuie în mod regulat să identifice instantaneu infractori sau suspecți.

Recunoașterea facială permite analiza unor mulțimi de oameni din zone critice precum:

 

  • stațiile de transport principale
  • piețe agro-alimentare
  • piețele publice aglomerate
  • spațiul din afara clădirilor guvernamentale sau a ambasadelor
  • locuri aglomerate sau de tranzit
  • alte obiective vizate în mod obișnuit de către organizațiile criminale sau teroriste

 

Mai mult, organismele de apărare necesită adesea un sistem portabil de recunoaștere facială, care să se preteze în situații în care agenții supraveghează o zonă din mașină.

Într-un mod similar, ori de câte ori un suspect este identificat de un martor, poliția poate căuta prin intermediul soluțiilor Herta printre imagini înregistrate de până la 20 de ori mai repede decât ar face-o în ​​timp real. Soluțiile nu numai că pot localiza infractorul, dar pot vedea și numărul de apariții ale unui suspect într-un grup de videoclipuri, pot trasa ruta de mișcare a suspectului și pot folosi software-ul de recunoaștere facială pentru a ajuta martorii să valideze identitatea infractorului. Toate acestea pot fi executate dintr-o bază de date extrem de mare de subiecți fără latență.

Printre alte aplicații amintim controlul de frontieră, care poate ajuta la identificarea persoanelor prin elemente biometrice. Aplicații biometrice pot fi instalate și pentru acordarea accesului la etajele restricționate ale clădirilor guvernamentale.

 

Alte aplicații de actualitate:

 

Monitorizarea densității dintr-un anumit perimetru prin intermediul tehnologiilor de analiză a comportamentului mulțimii (Crowd behaviour analysis). Soluția este potrivită pentru verificarea respectării normelor de distanțare socială, măsurând distanța fizică dintre indivizi.

Detecția purtării măștii, determinarea procentului din față acoperit de mască. Soluția poate emite alerte atunci când identifică persoane care nu respectă legislația în vigoare.

 

Identificarea subiectului cu sau fără mască, indiferent de poziția capului, alte accesorii sau mișcări. Recunoașterea individului conform unei baze de date și  indexarea momentelor în care acesta este identificat. Soluție ideală pentru arii cu acces restricționat.

Controlul gradului de ocupare dintr-un anumit spațiu. Această soluție poate fi aplicată cu succes în zone de tranzit sau aglomerate, cum ar fi stații de transport în comun, bulevarde și străzi principale, zone pietonale, de agrement sau din jurul unor clădiri frecventate de multe persoane precum școli, instituții publice, bănci, spitale, etc.

Vă stăm aproape

 

Pentru a afla mai multe despre soluțiile Herta și aplicabilitatea lor, colegul nostru Răzvan Filip vă stă cu drag la dispoziție la razvan.filip@lasting.ro

 

Contactează-ne

 

No Comments

Post a Comment

Contact