LASTING System & Optoma: Soluții Optoma pentru muzee și alte spații culturale

LASTING System & Optoma: Soluții Optoma pentru muzee și alte spații culturale

LASTING System & Optoma: Soluții Optoma pentru muzee și alte spații culturale

 

Digitalizarea spațiilor culturale prin intermediul proiectoarelor Optoma

 

Proiectoarele Optoma pot oferi suportul tehnic cu performanțe foarte bune necesar în soluții audio-vizuale creative, precum sunt cele din muzee și alte spații culturale. Proiectoarele au avantajul de a fi silențioase, pot transforma vizitarea unui muzeu într-o experiență imersivă și captivantă, pentru ca informația prezentată să fie mai atractivă și mai memorabilă.

Pentru că majoritatea implementărilor sunt interesante și mai puțin comune (cel puțin în România), vom prezenta mai jos câteva exemple din studii de caz Optoma implementate în alte țări.

optoma-LASTING-digitalizare spatii culturaleProiecțiile pot fi utilizate în multe moduri, în funcție de spațiul în care sunt aplicate și de conceptul acestor spații:

 

Pot reprezenta opere de artă, statice sau în mișcare, care să atragă atenția datorită caracteristicilor de proiecție de top care nu denaturează culorile. 

Galerie de artă grafică digitală

Experiență de safari holografic pentru copii

Holograme la circ

LASTING-Optoma-Galerie de artă grafică digitală- Experiență de safari holografic pentru copii - Holograme la circ

 

Proiecțiile pot fi un element de atmosferă atât în spații clasice cu exponate, cât și în holurile clădirii, astfel încât să fie atrași vizitatori mai mulți. În plus, datorită dimensiunilor reduse se potrivesc și în spații inedite, precum tunele, spații înguste sau peșteri.

 

Galerii militare transformate în muzeu cu ajutorul proiecțiilor

 

LASTING-optoma-galerii militare muzeu

 

Proiecțiile pot fi un element decorativ pentru pereți simpli albi, transformând fiecare spațiu al instituției în ceva captivant. De asemenea, clădiri istorice pot deveni spații multivalente în acest mod, deoarece proiecția nu impactează clădirea.

 

Acvariu digital

Element decorativ pentru scările Primăriei din Paris

Un colț pentru fotografii la muzeu

 

LASTING-optoma-Acvariu digital Element decorativ pentru scările Primăriei din Paris Un colț pentru fotografii la muzeu

 

Proiecțiile pot fi zone informative alăurate altor exponate, care să înlocuiască panourile. În acest mod se pot afișa planșe, fotografii și videoclipuri demonstative fără a încărca spațiul. În plus, mărimea și claritatea proiecției le face vizibile pentru toată lumea.

 

Suport informativ pentru exponatele muzeului

Proiecții care să ofere context exponatelor și care să creeze atmosfera

 

LASTING-Optoma-proiector muzeu

 

Imaginile proiectate pot completa vizual elemente de arhitectură sau design al spațiului, transformând locația într-un tărâm de vis, care-l desprinde pe vizitator de realitatea cotidiană. Proiectoarele Ultra short throw pot fi montate aproape de perete, astfel încât mișcările vizitatorilor să nu influențeze imaginea

 

O galerie de artă multimedia la 360

 

Proiectoarele pot sta la baza unor jocuri interactive alături de alte echipamente, datorită vitezei de răspuns și a conectivității.

De asemenea proiectoarele reprezintă o modalitate puțin costisitoare de a prezenta expoziții temporare, iar investiția spațiului cultural este una de durată, întrucât elementele digitale pot fi modificate cu ușurință.

 

Proiecție de animale pe străzile orașului

Proiecții de artă în natură

Expoziții sau proiecții de film în aer liber

 

Game de echipamente Optoma recomandate:

LASTING-Optoma-proiectoare recomandate

 

Proiectoare Optoma UHD, cu Lampa sau LASER

Proiectoare Optoma WUXGA, cu Lampa sau LASER

Proiectoare Optoma UltraShortTHROW, cu Lampa sau LASER

 

LASTING-Optoma-solutii de digitalizare muzeuAlături de Optoma și de rețeaua noastră de parteneri putem oferi mijloacele tehnice pentru ca astfel de spații culturale să existe și în România. Pentru discuții detaliate despre proiecte vă rugăm să ne contactați la sales@lasting.ro

 

Contactează-ne

 

No Comments

Post a Comment

Contact