LASTING System & Sophos: Ce soluții aduce Sophos Mobile pentru problemele de securitate date de dispozitivele mobile?

LASTING-System-Sophos-Ce soluții aduce Sophos Mobile pentru problemele de securitate date de dispozitivele mobile?

LASTING System & Sophos: Ce soluții aduce Sophos Mobile pentru problemele de securitate date de dispozitivele mobile?

 

Când vorbim de securitatea dispozitivelor mobile dintr-o companie, luăm în calcul 3 posibile scenarii:

A.   Angajații utilizează doar dispozitivele companiei, complet securizate, pe care nu se poate downloada și instala nimic extern fără aprobare – scenariu ideal dar foarte greu aplicabil și uneori nu foarte practic
B.   Angajații utilizează dispozitivele companiei în scop de serviciu dar cu mai multă libertate de utilizare, uneori și în scop personal – cel mai comun scenariu
C.   Angajații utilizează dispozitivele proprii și în interes de serviciu (BYOD) – scenariu tot mai popular, în special în munca de acasă

 

 

Cum poți proteja ceva ce nu controlezi?

 

Pe lângă faptul că fiecare dintre cele 3 scenarii vine cu problemele sale de securitate, acestea se întrepătrund uneori, lucru care face ca siguranța dispozitivelor mobile să fie deosebit de greu de gestionat pentru administratorii IT.

Se poate întâmpla ca în ciuda faptului că rețeaua este protejată, întregul sistem să fie atacat din cauza unui dispozitiv mobil care este compromis. Mai mult decât atât, chiar și scurgerea de date dintr-un singur dispozitiv, contravine normelor GDPR.

sophos-LASTING-siguranța dispozitivelor mobile

 

Soluții chiar și pentru scenariul C – BYOD

 

Atunci când utilizatorii își folosesc propriile dispozitive, simplitatea managementului rămâne aceeași cu Sophos Mobile, indiferent că dispozitivele rulează Android, iOS, macOS, Windows 10, sau alte sisteme de operare. Ei beneficiază de un portal self-service prin care își pot înregistra dispozitivul, reseta parolele și cere ajutor atunci când au nevoie.

Administratorii pot avea acces doar la aplicațiile din containerul companiei, restul aplicațiilor rămânând private pentru utilizatori. Totuși, utilizatorii beneficiază de protecție pentru toate aplicațiile.

Problema

Managementul telefoanelor mobile și al laptopurilor consumă mult timp și este costisitor. Lipsa acestui management este riscantă.

Soluția

Prin Sophos Mobile managementul dispozitivelor este simplificat, într-o singură interfață. Utilizatorii pot lucra de pe ce dispozitive doresc, rămân productivi, iar riscurile pentru organizație sunt reduse.

Problema

Telefoanele și endpoint-urile sunt vulnerabile în fața amenințărilor.
Datele companiei sunt ușor accesibile pe telefoanele mobile utilizate de angajați.

Soluția

Sophos Mobile are containere, criptare pentru email și protecție pentru documentele de pe dispozitivele mobile. Caracteristicile bogate, antivirusul și protecția ransomware protejează utilizatorii de orice conținut malign sau de aplicații nocive, chiar și atunci când folosesc dispozitivul propriu.

Problema

Este greu să gestionezi telefoane mobile, dispozitive cu Windows, Mac-uri în console separate sau individual, și nu poți avea siguranța că fiecare utilizator respectă regulile de securitate impuse.

Soluția

În dashboard-ul Sophos Central, pot fi accesate toate capabilitățile de Unified Endpoint Management pentru protejarea endpoint-urilor, a rețelei și a serverelor.

sophos-lasting- Unified Endpoint Management

Problema

Managementul și configurarea aplicațiilor Microsoft Office 365 pe dispozitivele mobile poate lua mult timp și necesită o consolă separată.

Soluția

Administratorii pot gestiona aplicațiile Microsoft Office 365 din Sophos Mobile, având posibilitatea să creeze politici și să le distribuie rapid din interfața de admini.

sophos-LASTING-Managementul și configurarea aplicațiilor Microsoft Office 365 pe dispozitivele mobileDescarcă datasheet-ul cu toate caracteristicile soluției Sophos Mobile de aici

 

Pentru mai multe detalii despre soluțiile Sophos disponibile prin LASTING sau alte informații relevante despre Sophos Mobile Advanced ne puteți contacta la adresa de email sales@lasting.ro

 

Contactează-ne

No Comments

Post a Comment

Contact