LASTING System & Synology: Beneficiile aduse de utilizarea unui NAS Synology pentru o echipă mica sau medie

LASTING System & Synology-Beneficiile aduse de utilizarea unui NAS Synology pentru o echipă mica sau medie

LASTING System & Synology: Beneficiile aduse de utilizarea unui NAS Synology pentru o echipă mica sau medie

Cum poate impacta un NAS Synology stilul de lucru?

 

Ce este un sistem NAS?

NAS este un acronim pentru network-attached storage. Un sistem NAS este de fapt un server care funcționează asemănător unei unități externe de stocare, dar care se conectează la rețea prin intermediul unui port de rețea.  

 

Prin ce se diferențiază un NAS de hard-diskurile externe?

Spre deosebire de unitățile de stocare externe (hard-diskuri sau stick-uri), care funcționează doar conectate la un PC, sistemul NAS este conectat la întreaga rețea. În plus, pe lângă capacitatea de memorie suplimentară, un sistem NAS are multe alte avantaje, fiind un echipament versatil: poate funcționa ca și server pentru email, poate fi destinație de backup pentru fișiere, poate rula mașini virtuale, poate fi utilizat ca și cloud personal, și multe altele, în funcție de model. 

 

LASTING-SYNOLOGY-sistem NAS- LASTING System & Synology-Beneficiile aduse de utilizarea unui NAS Synology pentru o echipă mica sau medie

 

Cum poate fi folosit un NAS de către o echipă mică sau medie?

Toate NAS-urile synology au un OS bazat pe Linux numit DiskStation Manager (DSM), cu interfață plăcută și care poate fi utilizată de către orice persoană cu înclinație către tehnologie: are buton de start, desktop, taskbar, și control panel – deci logarea utilizatorilor, afișarea ferestrelor și modul de lucru este unul intuitiv.

LASTING-Synology- OS bazat pe Linux numit DiskStation Manager (DSM)

În funcție de scopul echipamentului, pot fi descărcate peste 100 de aplicații terțe gratuite care pot să-i ajute pe utilizatori și le simplifică munca.

LASTING-Synology- aplicatii terte NAS

Prin intermediul funcției QuickConnect sau direct din aplicații, NAS-ul poate fi accesat de pe telefonul mobil sau tabletă. Astfel echipele pot utiliza fișierele partajate de la distanță.

Echipamentele suportă RAID și SHR, astfel că stocarea poate avea nivelul de complexitate dorit de utilizatori – se pot crea permisiuni pentru foldere și subfoldere.

LASTING-Synology-Permisiuni de acces- RAID -SHR

Atunci când echipamentul face parte dintr-o rețea, el poate fi integrat prin Windows Server domain controller, iar setările vor putea fi gestionate din domeniu.

LASTING-Synology-Windows Server domain controller

 

Cum poate impacta un NAS Synology stilul de lucru al unei echipe mici?

 

 • Fișierele cu care lucrează toți membrii echipei sunt în siguranță și protejate de ștergere accidentală, dezastre naturale, sau defecte hardware. NAS-ul are capacități de deduplicare și este un echipament de backup de încredere.

 

 • Echipamentul are dimensiuni reduse, și nu necesită condiții de mediu speciale. La nevoie poate fi transportat cu ușurință.

 

 • Atât fișierele fiecărui membru cât și cele comune pot fi accesate de către toată echipa sau doar de către persoanele avizate, prin intermediul permisiunilor de acces și a capacităților de partajare.

 

 • Munca colaborativă se face local, în siguranță, prin intermediul Synology Collaboration Suite
  • Synology Drive – realizează sincronizarea datelor și backup-ul fișierelor utilizând un spațiu de stocare minim. Orice fișier este disponibil oricând, la un search distanță.
  • Synology MailPlus – păstrează în siguranță arhivele de emailuri ale tuturor utilizatorilor, într-un mod foarte facil de gestionat (nu necesită implicarea echipei IT)
  • Synology Office – funcționează ca și alte pachete Office de pe piață, doar că și în mod colaborativ – se pot crea și edita prin intermediul lui Documente, Spreadsheet-uri, și Slide-uri. Pot lucra simultan mai multe persoane pe același fișier.
  • Synology Chat – este un pas înainte pentru comunicarea echipeihttps://www.synology.com/en-global/dsm/feature/chat – mesajele pot fi criptate, redirecționate, se pot salva și programa. Există opțiuni de pinning și remindere.

 

 • Atunci când se lucrează cu multe fotografii sau fișiere grafice, aplicația PhotoStation include toate caracteristicile necesare – ordonarea fișierelor în funcție de preferințe, capacități de sharing, galerie ușor de accesat, portofoliu afișat plăcut pentru clienți. Pentru fotografiile de echipă și alte amintiri se poate folosi Synology Moments.

 

 • Camerele de supraveghere din locație împreună cu arhiva video pot fi gestionate cu ușurință din Surveillance Station.

 

…și toate cele de mai sus pe același dispozitiv, în același timp.

 

Produse din stocul LASTING potrivite pentru echipe mici și medii:

DS220+

DS420+

DS720+

DS920+

DS1621+

 

 

MR2200ac

RT2600ac

 

Pentru portofoliul de distribuție Synology sau mai multe detalii pentru proiecte pentru afaceri mici ne puteți contacta la adresa de email sales@lasting.ro

 

Contactează-ne

No Comments

Post a Comment

Contact