Lenovo ThinkPad X1 Extreme vs. Dell XPS 15 (9570), tehnologie de top pentru orice preferințe

Lenovo ThinkPad X1 Extreme vs. Dell XPS 15 (9570), tehnologie de top pentru orice preferințe

Windows Central pune în paralel dotările celor doua laptop-uri, pentru a ajuta utilizatorii să se orienteze funcție de așteptările pe care le au de la un dispozitiv performant de acest tip. În raport cu profilul activității, utilizatorii pot astfel să aleagă sau să combine (în cazul unei flotile de dispozitive), exact acele laptopuri care se potrivesc cu operațiunile zilnice pe care le desfășoară.

Să vedem care ar fi câteva din observațiile și recomandările articolului- sursă.

Un tovarăș de lucru vs. un dispozitiv puternic

Sau Lenovo ThinkPad X1 Extreme vs. Dell XPS, conform celor de la Windows Central.

Lenovo vizează specialiștii cu ThinkPad X1 Extreme și oferă doar configurații puternice de modele cu unități de procesare grafică dedicate, stocare SSD și un procesor Core i5 cel puțin mid-range. Pentru cei ce se bucură de capabilitățile HDR, afișajul 4K prezent la ThinkPad X1 Extreme este un avantaj. Plusuri:

  • Procesor Intel Core i9 (opțional)
  • Mai multe configurații
  • Durată de viață superioară a bateriei

Modelul de bază Dell XPS 15 este mai accesibil, permițând și configurarea notebook-ului cu resurse interne puternice. Pentru cei care doresc o gamă mai largă de configurații și un model de bază la care pot face o economie considerabilă, alegerea este în mod clar laptopul Dell XPS 15. Plusuri:

  • Tastatura uimitoare
  • Bluetooth 5.0
  • Suport HDR

 

Pe scurt, despre dotările celor 2 laptopuri

Cele 2 notebook-uri diferă prin configurațiile disponibile și prin cât de departe poate fi dus designul, astfel încât să găzduiască un hardware incredibil de puternic.

Dell vă permite să configurați XPS 15-le cu un procesor Intel Core i9-8950K, ideal pentru când aveți nevoie de performanță suplimentară pentru a gestiona editare video și alte aplicații intensive. Nu numai că Dell XPS 15 găzduiește un procesor Core i9, dar și 32GB de memorie RAM 2666MHz DDR4, comparativ cu cei doar 16GB din ThinkPad X1 Extreme.

Ambele notebook-uri analizate au GPU-uri NVIDIA, dar GTX 1050 Ti (cu 4 GB GDDR5) este singura opțiune. Stocarea este similară, dar Dell oferă 1TB PCIe SSD și 1TB SSHD, care ambele lipsesc din lista de opțiuni Lenovo ThinkPad X1 Extreme. Dacă vă concentrați pe performanța brută, modelul XPS 15 este o opțiune mai bună, dar este, de asemenea, potrivit pentru cazul în care doriți să economisiți alegând un notebook de bază.

Design și capabilități – privire de ansamblu

Atât ThinkPad X1 Extreme, cât și XPS 15 sunt laptopuri în cazul cărora designul este undeva pe un loc secundar în ordinea de priorități. Totuși, cel care arată mai bine ar fi XPS 15, datorită șasiurilor din aluminiu și carbon cu colțuri mai subțiri decât la ThinkPad.

Revizuind Dell XPS 15 (9560), cei de la Windows Central au remarcat că notebook-ul are un display uimitor și o durată de viață remarcabilă a bateriei, mai ales dacă utilizatorul optează pentru afișajul Full HD oferind peste 12 ore, ceea ce necesită mai puțină energie decât panoul upgradat 4K. Lenovo ThinkPad X1 Extreme vine cu o durată de viață a bateriei undeva în jur de 6 ore, dar utilizatorii pot obține mult mai mult de la XPS 15.

în ce privește display-ul, ambele notebook-uri pot veni cu un ecran Full HD (de 1920×1080), sau cu un panou „touch-friendly” 4K. Afişajul Dell XPS 15 domină în ce privește contrastul și calitatea generală, dar ambele ecrane au o luminozitate de aproximativ 400 cd/mp, iar Lenovo beneficiază în plus de suport HDR.

Marja dinamică ridicată este văzută ca un plus și mai mare în calitatea imaginii decât 4K-ul. Folosind Dolby Vision în ThinkPad X1 Extreme, imaginile pot fi afișate cu niveluri mai mari de contrast, îmbunătățind detaliile pentru o scenă anume. De asemenea, dispozitivul permite o abordare mai în detaliu a lucrului cu camerele HDR compatibile. De aceea autorii review-ului îi atenționează pe utilizatorii care valorează calitatea imaginii în timp ce vizionează materiale video că ThinkPad X1 Extreme merită atenţie.

Pe scurt…

Dell XPS 15 merită luat în considerare. Deși camera este localizată sub display, configurațiile disponibile, opțiunea unui procesor Intel Core i9, display-ul incredibil (fără HDR) și durata de viață incredibilă a bateriei îl fac să fie o achiziție bună, mai ales în varianta de pornire. Dintre cele două, se detașează ca o alegere bună per ansamblu.

ThinkPad X1 Extreme oferă o mai bună selecție a porturilor disponibile, vine cu un super-HDR și poate ține pasul cu XPS 15 la majoritatea elementelor de configurație. ThinkPad X1 Extreme este o alegere inspirată pentru HDR și porturile prezente pe acest dispozitiv.

Material tradus & adaptat după Windows Central

No Comments

Post a Comment

Contact