Microsoft Azure selectează Dell EMC pentru procesarea și stocarea marginala (tip edge)

Microsoft Azure selectează Dell EMC pentru procesarea și stocarea marginala (tip edge)

Forbes observă într-un articol recent din secțiunea Enterprise& Cloud faptul că Microsoft Azure abordează stocarea tip edge într-un mod cu totul diferit față de AWS, respectiv colaborează cu Dell EMC ca „partener de integrare” pe zona procesării/stocării marginale de date (de tip edge).

Azure Data Box Edge și robustul Azure Stack sunt primele servere enterprise cu marca Microsoft, ambele produse utilizând un șasiu de server Dell EMC sub panoul frontal. Așadar, aceste servere sunt din clasa matură de produse enterprise, nicidecum doar o primă încercare a Microsoft de a proiecta servere de tip enterprise.

Forbes menționează tendința în creștere ca producătorii de servere enterprise de marcă, cum ar fi Dell EMC, să se asocieze ca și parteneri de integrare enterprise cu furnizorii de servicii de cloud (CSP), pe măsură ce CSP-urile vor opera serviciile de inteligență a datelor la marginea cloud-ului (activități tip edge).

 

Forbes: Dell EMC, tehnologia performantă din spatele Microsoft Azure Data Box Edge

 

Având în vedere că este vorba despre primul server marca Microsoft, firmele IT pot să se întrebe justificat ce ar trebui să le motiveze să aibă încredere în aceste dispozitive.

Microsoft Azure Data Box Edge este un produs diferit de restul dispozitivelor offline de transfer de date ale companiei, venind cu un șasiu de servere cât se poate de standardizat, care se integrează cu infrastructura centrelor de date pentru clienți pentru perioade prelungite de timp.

Reporterul Forbes a examinat atent dispozitivele Microsoft la care face referire în articol, cu ocazia evenimentului Ignite al companiei. Spicuim din constatări:

• Atât Data Box Edge, cât și robustul Azure Stack se bazează pe o platformă de server Dell EMC.

• Panourile din spate se potrivesc exact cu modelele de server de generație curentă ale Dell EMC, iar sursele de alimentare 750 W de la Data Box Edge fac trimitere la un model Dell EMC PowerEdge R640 cu 2 sloturi de extensie PCIe.

• Versiunea Microsoft a lui Dell EMC R640 este echipată cu două procesoare Xeon de 10 nuclee cu putere redusă, o memorie de 64 GB, surse redundante de bază de 750W și memorie de stocare de până la 12TB de memorie NVMe SSD; Dell EMC PowerEdge R640 este deja testat pentru a găzdui un card Intel® Arria 10 GX FPGA, ce permite opțiunea de FPGA-accelerare promisă de Microsoft.

• Microsoft a ales să ascundă panoul frontal al modelului R640 după o fațadă generică de tip industrial, însă cei cu spirit de observație și cunoștințe în materie recunosc cu ușurință tehnologia Dell din componență.

 

De ce este importantă utilizarea platformelor de server Dell EMC de către Microsoft

 

Producătorii de servere de marcă – cum ar fi Dell EMC, Hewlett Packard Enterprise (HPE) și Lenovo – trebuie să se reinventeze ca vendori de cloud privat pentru a continua să rămână relevanți în noul peisaj de piață.
Pe termen lung, din cauza cloud-ului public, cumpărătorii IT din întreprinderi vor cumpăra tot mai puțin hardware utilizabil la locație, alegând variante de utilizare a unor servicii in cloud. Furnizorii de servicii de cloud (CSP-urile) mari sar peste producătorii de servere de marcă şi implementează hardware anonim mai ieftin, în centrele lor de date de mari dimensiuni.

Microsoft s-a asociat cu o mulțime de producători de servere pentru vânzări, implementare și suport pentru sistemul privat de cloud Azure Stack. Sub denumirea de „parteneri de integrare” ai Microsoft, Avanade, Cisco, Dell EMC, HPE, Huawei, Lenovo și Intel/Wortmann AG se ocupă de vânzările enterprise, de integrarea și suportul hardware care ar fi fost prohibitiv de scumpe pentru Microsoft.

Având în vedere faptul că Dell EMC era deja un partener de integrare Azure Stack, aprovizionarea cu Data Box Edge de la Dell EMC are logică, mai ales având în vedere că Dell EMC a investit foarte mult în aplicațiile IoT și de procesare tip edge în ultimii ani.

 

Ce urmează pentru furnizorii de servicii de cloud & producătorii renumiți de servere?

 

Cu această întrebare (și răspunsul ei din propria sa perspectivă), se încheie articolul Forbes tradus & adaptat selectiv mai sus. Mișcările perceptibile din industria de specialitate și reașezările privind parteneriatele și tipul de soluții/produse oferite sunt prinse într-o imagine de ansamblu.

Vă lăsăm să aflați răspunsul la această întrebare consultând întreg articolul Forbes (En) – aici.

Credit imagine: Dell EMC

No Comments

Post a Comment

Contact