Platforma Alexa Business se deschide către producătorii de dispozitive ce integrează Alexa, într-un upgrade ce implică și echipamentele Polycom

Platforma Alexa Business se deschide către producătorii de dispozitive ce integrează Alexa, într-un upgrade ce implică și echipamentele Polycom

Inițiativa Alexa for Business, anunțată de Amazon anul trecut, intenționează să introducă tehnologia de asistență vocală Alexa și dispozitivele Echo în cadrul organizațiilor globale. Platforma a avut recent parte de un upgrade, prin deschiderea ei către producătorii de dispozitive care își construiesc propriile soluții cu sistemul Alexa incorporat.

Schimbarea vine pe baza feedback-ului din partea organizațiilor existente care utilizează actualmente Alexa for Business, a declarat Amazon, adăugând că mii de companii au inclus Amazon Echo ca parte a echipamentului lor, de la momentul debutului programului, anul trecut.

Având în vedere faptul că organizațiile doresc ca Alexa să fie integrată dispozitivelor existente, pentru a minimiza cantitatea de tehnologie pe care trebuie să o gestioneze și monitorizeze, Amazon a decis asupra acestui upgrade anunțat in media online cu o săptămână în urmă.

 

Între brand-urile cu care colaborează Amazon pentru a integra Alexa în dispozitivele produse de către aceștia se numără și Plantronics (Polycom)

„Am folosit Alexa for Business încă de la lansarea sa, prin asocierea dispozitivelor Echo cu echipamentele existente de la Polycom”, a menţionat Laura Marx, VP al Alliance Marketing la Plantronics, într-o declarație cu privire la planurile propriei companii de a produce echipamente ce funcționează cu Alexa. „Integrarea acestor experiențe direct în produse precum Polycom Trio va duce experiența clienților la următorul nivel de confort și de ușurință în utilizare”, a mai spus reprezentata Plantronics.

Plantronics a oferit o previzualizare a ce poate însemna experiența integrată Alexa anterior în 2018, iar iHome are un dispozitiv existent cu Alexa încorporat – iAVS16. Cu toate acestea, compania încă nu a anunțat ce produs va fi oferit prin Alexa for Business.

Se apreciază ca încă este devreme pentru a vedea cum vor evolua inițiativele de afaceri Amazon în ce o privește pe Alexa – la urma urmei, dispozitivele Echo la ora actuală sunt adesea folosite în scopuri orientate spre consumatori, cum ar fi redarea muzicii, obținerea de știri și informații, setarea cronometrelor de bucătărie și crearea listelor de cumpărături.

Însă dacă Amazon este capabil să pătrundă în mediul de afaceri prin difuzoarele Echo și alte echipamente de business bazate pe Alexa, compania și-ar putea croi drum pe o piață profitabilă, a dispozitivelor vocale, depășind zona dispozitivelor casnice inteligente.

Material preluat & adaptat după TechCrunch.

No Comments

Post a Comment

Contact