Presă: Creativitate & inovație tech și ce ne rezervă viitorul în viziunea Dell

Presă: Creativitate & inovație tech și ce ne rezervă viitorul în viziunea Dell

Dezvoltarea tehnologiei moderne a adus cu ea răsturnări de situație inedite, între care 2 fenomene al căror impact îl resimțim cu toții, fie direct, fie prin dinamica mediului de afaceri în care suntem implicați.

Pe de-o parte, pe măsură ce se dezvoltă, și asta într-un mod (cel puțin aparent) imprevizibil, descentralizat, noile tehnologii sunt supuse unor reguli de supraviețuire a „speciei” de-a dreptul radicale – adesea cei care au lansat un concept inovativ au devenit istorie, sub presiunea materializării aceluiași concept în noi tehnologii, mai agile, mai versatile, mai atrăgătoare.

Pe de altă parte, creativitatea este agresiv necesară într-un domeniu căreia nu îi era inițial alocată ca și premisă – iar presiunile derivate din această realitate o fac tot mai greu de găsit. Inventatorii de azi s-au regrupat în majoritate pe domeniul tehnologiei digitale. Se vorbește despre un viitor al datelor în cantități uriașe, circulând rapid, servind drept suport pentru aproape toate activitățile cotidiene, individuale, sociale, industriale. Salturile rapide, demonstrabile istoric printr-o simpla recapitulare a ultimilor 5 ani, sprijină logic această viziune asupra viitorului tech.

Între timp, limitările la nivel de infrastructură, de cablu de date, de chip-uri fac obiectul unor activități febrile de R&D, pe care o regăsim ilustrată în media online – dacă știm să o căutăm. Legea lui Moore, fibra „dark”, microtehnologie inteligentă sau software care să creeze software, AI, ML – acestea sunt parte din elementele de culise ale progresului tech contemporan.

Firmele cu greutate în domeniu încearcă să fie mereu cu un pas înainte în această cursă pentru viitor, ale cărei reguli sunt încă parțial necunoscute. Într-un lanț al cauzalității extrem de interesant, însă presărat cu riscuri și provocări, a ști răspunsul la întrebarea „ce urmează?” poate fi decisiv pentru succesul în afaceri, mai mult ca niciodată.

Puteți accesa articolul postat pe blogul Dell EMC pe această temă – aici.

No Comments

Post a Comment

Contact