#StămAcasă și #MuncimÎnSiguranță : LASTING susține munca în siguranță, oferind pachete speciale SOPHOS pentru parteneri

#StămAcasă și #MuncimÎnSiguranță : LASTING susține munca în siguranță, oferind pachete speciale SOPHOS pentru parteneri

LASTING susține munca în siguranță chiar și de acasă, cu soluția SOPHOS  Endpoint Protection

 

Pentru că #togetherwecandomore

 

Munca de acasă aduce o serie de provocări atât pentru companii cât și pentru angajații acestora.

Sophos își concentrează eforturile în direcția securității, iar LASTING adaugă o ofertă de nerefuzat, pentru ca partenerii să poată avea siguranța de care au nevoie.

Soluția Sophos Endpoint Protection este aplicabilă în orice situație, fiind menită să păstreze utilizatorii și datele lor sigure, chiar dacă aceștia se află la birou sau muncesc de oriunde altundeva.

Cum configurăm munca de la distanță?

 

Platforma de management Sophos Central facilitează configurarea și protejarea angajaților care lucrează de acasă, chiar dacă sunt utilizatori noi sau folosesc computerul personal. Pentru a începe poți descărca fișierul de instalare pentru oricare dintre componentele pe care dorești să le implementezi. Alternativ poți folosi varianta de implementare prin email, care este perfectă pentru utilizatorii care nu sunt în prezent în rețea sau pentru cei care sunt nevoiți să facă instalarea singuri.

După importarea utilizatorilor din Active Directory in Sophos Central, e nevoie doar să dați click pe butonul “Send Installers to Users” , iar programul vă va ghida în alegerea componentelor pe care doriți să instalați, utilizatorii primind un email cu instrucțiuni și un link către pachetul de instalare pe care îl pot porni singuri. Pentru mai multe detalii, puteți consulta articolul dedicat instalării protecției endpoint.

Cum păstrăm siguranța angajaților în mediul online?

 

Când un utilizator este la birou, în mod normal firewall-ul companiei aplică filtrele web. Totuși, cu excepția cazului în care folosesc VPN, când oamenii lucrează de acasă laptopul lor trebuie să preia acest rol și să aplice toate regulile de filtrare web ale companiei sau organizației.

În același timp, lucrurile se complică atunci când utilizatorii își schimbă comportamentul și își folosesc computerul ca și cum ar face-o în mod normal de acasă, uitând că sunt la serviciu.

Soluția Sophos Endpoint Protection are capacități de Web Control, oprește fișierele riscante din a fi descărcate și blochează accesul pe site-uri inadecvate. Un ghid pas cu pas în crearea unei politici de control web puteți citi aici.

Ce periferice se pot conecta la computerul de pe care se lucrează?

 

Conform unui studiu recent, 14% dintre atacurile cibernetice intră în organizații prin stick-uri USB și device-uri externe. Lucrând de acasă, există posibilitatea ca oamenii să conecteze la laptopul de serviciu device-uri noi.

Opțiunea Peripheral Control din Sophos Endpoint Protection îți dă posibilitatea să controlezi ce pot sau nu pot angajați să conecteze.

De ce avem nevoie de soluții avansate de protecție?

 

Infracțiunile virtuale se înmulțesc în perioade de criză, contextul fiind un adevărat loc de joacă pentru cei care doresc să profite de îngrijorarea oamenilor. S-au lansat campanii de tip phishing scam chiar și în numele Organizației Mondiale a Sănătății, având la bază un model complex de virusare. Un studiu de caz detaliat poate fi citit aici.

 

 

Contactează-ne

 

 

No Comments

Post a Comment

Contact